Lekker netwerken op de Werkbezoekdag

 

Kruis ‘m maar vast aan in je agenda, de datum van 1 november. Vanaf die dag kan je je namelijk weer aanmelden voor de Werkbezoekdag. Tijdens dit netwerkevent op 15 november kan je, online of op locatie, in gesprek gaan met werkgevers en professionals in heel Nederland. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over beroepen, baankansen en sectoren. En om te netwerken natuurlijk!

Netwerken is het nieuwe solliciteren. Veel functies worden tegenwoordig veel meer door netwerken ingevuld dan door sollicitaties op vacatures. Je ontkomt er dus niet aan om te netwerken.

Netwerken is niet moeilijk

Vaak denken we dat netwerken eng of moeilijk is. Dat kan het zeker zijn, als je niet precies weet waarom je gaat netwerken of als je juist te hoge verwachtingen koestert van een gesprek of ontmoeting. Stel eerst eens voor jezelf vast waarom je gaat netwerken. Wil je je breed oriënteren op een loopbaanswitch, ben je op zoek naar een specifieke functie, wil je in een bepaalde branche werken?

Banenmarkten

Maak vervolgens een lijst van personen, organisaties, bedrijven enzovoort die jou informatie kunnen geven. Dat kunnen hr-mensen of teammanagers zijn van bedrijven die jij interessant vindt of mensen die het werk doen wat jij wil doen. En gelegenheid bij uitstek om die te ontmoeten zijn events als de Werkbezoekdag, open dagen en banenmarkten.

Ik bezocht laatst zelf een banenmarkt in mijn regio. Heeft mij dat meteen klanten opgeleverd? Nee, maar ik heb wel meer zicht gekregen op de werkgelegenheid in en buiten die regio, op wat werkgevers zoeken in medewerkers. En ik heb contacten opgedaan waarvan ik later misschien nog gebruik kan maken. Bovendien vind ik het gewoon leuk om allerlei soorten mensen te spreken.

Zichtbaarder worden

Het mooie van dit soort bijeenkomsten is dat je in korte tijd veel te weten kan komen in een ontspannen setting. Vraag eens hoe iemands werkdag eruitziet, hoe die de bedrijfscultuur zou omschrijven, wat je aan vaardigheden of eigenschappen in huis moet hebben. Maak een LinkedIn-connectie en post iets over je ontmoetingen op social media. Zo word je zichtbaarder én het kan je handige tips opleveren.

Zelf doe ik dit jaar ook mee aan de Werkbezoekdag, georganiseerd door JobOn. Als oud-eventmanager van JobOn draag ik dit netwerk voor werkzoekenden een warm hart toe! Ik ben beschikbaar voor vragen over mijn vak of de overstap naar een ander beroep. En ik ga zelf netwerkgesprekken voeren met werkgevers. Ik heb er zin in, zie ik jou ook op 15 november?

 

Plaats je reactie of vraag onder dit artikel.
Of neem direct contact met mij op.

 

TERUG NAAR ALLE ARTIKELEN

 

2 reacties

 1. Judith stolk op oktober 29, 2023 om 3:21 pm

  Goedemiddag, ik heb interesse in de onlinebijeenkomst van 15 november. Wil graag weten hoe laat deze begint en eindigd? ‘S middags heb ik nl helaas geen tijd.

  • Vera Ros op oktober 30, 2023 om 8:02 am

   Beste Judith,

   Bedankt voor je bericht. Wij kunnen ‘s ochtends wel afspreken. Je aanmelding staat alvast genoteerd, ik mail jou nog om het tijdstip af te stemmen.

   Fijne dag en groet,
   Vera Ros

Laat een reactie achter