Ontdek je talenten met TMA

‘Ik weet wel hoe ik een baan kan krijgen. Ik weet alleen niet hoe ik ‘m moet houden.’

Dit verzuchtte een nieuwe klant die was vastgelopen in haar werk in de digitale sector. Waarmee ze kernachtig een probleem samenvatte, dat ik wel bij meer klanten zie. Mensen die bijna nooit om werk verlegen zaten en van de ene baan in de andere rolden. Omdat het werk voor de hand lag of op hun pad kwam, omdat ze toevallig ergens goed in waren (wat niet hoeft te betekenen dat het echt voldoening gaf). Omdat hun omgeving dat verwachtte, of simpelweg omdat er nu eenmaal brood op de plank moest komen.

Geen bewuste keuzes

Totdat hun trein piepend en krakend tot stilstand kwam, niet zelden door een samenloop van werk en privé-omstandigheden. Ze verloren hun motivatie, ontwikkelden burn-outklachten, kwamen in het ergste geval thuis te zitten.

Wat ik dan in gesprekken nogal eens naar boven zie komen, is het besef dat gemaakte loopbaanstappen eigenlijk niet bewust waren. Wel weten mijn gesprekspartners goed wat ze niet meer willen of wat niet bij hen past. En soms hebben ze, vaak buiten het werk om, interesses en vaardigheden ontdekt die ze verder willen verkennen. Zo heeft die ene klant al plannen voor meer maatschappelijk georiënteerd werk, dat veel beter bij haar lijkt te passen en heel levensvatbaar klinkt.

Ontwikkelpotentieel

Hoe kom je nu achter wat écht bij je past? Als gecertificeerd TMA-professional kan ik jou een online TMA-Talentenanalyse laten afnemen. De uitgebreide rapportage geeft inzicht in je natuurlijke talenten en drijfveren (én je valkuilen en uitdagingen), je ontwikkelpotentieel en de werkomgeving waarin jij floreert. Dat vergemakkelijkt niet alleen het maken van doordachte nieuwe loopbaankeuzes maar helpt ook bij persoonlijke ontwikkeling in je huidige werk. Ook krijg je een jaar lang toegang tot een portal met op jou toegesneden workouts.

Wil jij ook een TMA?

Plaats je reactie of vraag onder dit artikel.
Of neem direct contact met mij op.

 

TERUG NAAR ALLE ARTIKELEN

 

Laat een reactie achter