Solliciteren met zelfvertrouwen

Welk dier zou je willen zijn? Hoe ziet je ideale vakantiedag eruit? Ik heb het zelf gelukkig nooit meegemaakt maar sollicitanten krijgen soms de gekste (en meest persoonlijke) vragen op zich af. Heb je je op alles rond motivatie, competenties enzovoort voorbereid, komt dit erbij. Goed nieuws: ook daarop kun je je voorbereiden. Op internet vind je genoeg voorbeelden, zelfs de vraag hoeveel tennisballen er in de kamer passen. Het gaat namelijk niet zozeer om het juiste antwoord als wel om de redeneerstappen die je daarnaar zet.

Rollenspel

Lastiger is het met onverwachte situaties in een gesprek, weet ik wel uit eigen ervaring, en die van anderen. Zoals een sollicitatiegesprek dat zomaar overging in een rollenspel. Een gesprek dat in no time klaar was, met nauwelijks inhoudelijke vragen. Gesprekspartners die het cv niet hadden bekeken. Aannames die niet werden aangekaart in het gesprek maar wel reden voor afwijzing waren.

De sollicitatiekater

Het doet wat met je zelfvertrouwen, zoiets. Ik noem het de sollicitatiekater. Je bent op tijd, goed voorbereid, je heb je verdiept in de organisatie en het werkveld. En dan blijkt dat aan de andere kant niet zo te zijn. ‘Ze wilden zeker alleen maar m’n gezicht zien’, vertelde iemand mij eens. Als troost gaf ik maar mee dat je bij zo’n organisatie niet eens zou willen werken, als ze zo met mensen omgaan.

Klaar met dat gebrek aan respect? Bedenk vooraf eens wat je in zo’n situatie zou kunnen doen. Gaat het nauwelijks over de inhoud, zoals functie-eisen en ervaring?  ‘Voor deze functie vinden jullie klantvriendelijkheid belangrijk. Zal ik meer vertellen over hoe ik met klanten omga?’

Hebben ze je cv niet gelezen? ‘Neemt u dat rustig even door’ (een exemplaar heb je natuurlijk paraat).  Komen ze onverwacht met rollenspellen, testen? ‘Ik wil hier best aan meewerken maar houd er rekening mee dat ik mij niet heb kunnen voorbereiden. Of kunnen we dit op een ander moment doen?’

Pak de regie

Hiermee laat je zien dat je stevig in je schoenen staat en trek je de regie naar je toe. Voor niet uitgesproken aannames kun je mooi het ‘heb je nog vragen’-moment aangrijpen. Vraag of ze nog reden hebben om te twijfelen aan je geschiktheid. Of gewoon wat ze van je vinden. Ga in op zaken waarop ze zouden kunnen afhaken. Zo werd een klant met een internationale loopbaan die vanwege privé omstandigheden nu haar toekomst in Nederland zocht, vaak afgewezen omdat men vreesde dat het buitenland zou blijven lokken. Benoem dan zo’n aanname en toon begrip, maar licht je motivatie nog eens toe om twijfels weg te nemen.

Gat in cv

Hetzelfde geldt voor gaten in je cv of angst voor leeftijdsdiscriminatie. Vertel wat je wel gedaan of geleerd hebt in dat gat, wat je als oudere werknemer meebrengt aan inzet, kennis en flexibiliteit. Of, na ziekte, dat je veel beter weet waar je voor staat en wat je aankan. Kortom, geef een positieve draai aan wat de ander als bezwaar zou kunnen zien.

Een garantie dat je die baan krijgt, biedt dit alles niet. Maar door veel te oefenen met dit soort situaties, kun je daar alerter op inspelen en voel je je minder snel afgescheept. Goed voor je zelfvertrouwen en goed tegen die kater!

 

Waar loop jij tegenaan in sollicitatiegesprekken? En wil je daar hulp bij? Plaats je reactie of vraag onder dit artikel.
Of neem direct contact met mij op.

 

TERUG NAAR ALLE ARTIKELEN

 

Laat een reactie achter